Tikvice punjene kinoom, piletinom, brokolijem i pečurkama

11/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3101
"Dva razloga da probate ove tikvice - mnogo su ukusne i zdrave "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano257
  • Pregledi tokom meseca257
  • Pregledi tokom desmice55
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada
  • pileće meso - 150 - 200 g
  • brokoli - 1 manja glavica
  • kinoa - 1 šolja
  • paprike - 1 komad, crvena, pečena
  • so - 1 kašičica
  • pečruke - 1/2 tegle
  • paradajz - 2 komada
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • maslinovo ulje - 4 - 5 kašika
  • himalajska so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašika
  • kačkavalj - 150 - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Kinou skuvamo unapred oko 15 minuta.

Skuvamo ružice brokolija 5 minuta u šerpi sa vodom i kašičicom soli. Tikvice operemo i isečemo na dve polovine i izdubimo malom kaškom.

Piletinu isečemo na sitne zalogaje. Crvene pečene paprike i paradajz takođe režemo na sitno.

U tiganju izdinstamo beli luk, stavljajući i ostale sastojke - piletinu, brokoli, crvene paprike, pečurke i paradajz. Ostavljamo tako malo i dodajemo začine - alevu papriku i himalajsku so.

Nakon što se izdinstaju sklanjamo s vatre i u sve to dodajemo kinou. Mešamo i punimo tikvice.

Stavljamo u posudu gde dodajemo i malo vode. Narendamo odzgo i kačkavalj i stavljamo u rernu da se zapeče.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija