Ukusno i lagano zapečeno jelo sa specijalnim sosom

12/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Jer nije dovoljno samo da spremite najukusnije zapečeno jelo na svetu, ono treba i da ima specijalni sos "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano658
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brokoli - 1 cela glavica, srednje velika
  • pečurke - 200 g
  • šaragrepa - 2 komada
  • papričica - 1 komad
  • maslac - za prženje
  • ulje - za mazanje posude
  • tikvice - 2 komada
  • pikantina - 1 kašika, od povrća
  • kačkavalj - 100 g
  • za sos
  • jaja - 2 komada
  • mlečni majonez - 1/2 komada
  • senf - 1 kašika
  • kiselo mleko - 1/2 čaše
  • beli luk u prahu - po ukusu
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganj stavljamo maslac i u njega stavljamo brokoli koji smo prethodno podelili na ružice.

Dodajemo im i pečurke, isečene na kriške, šargarepe - na kolutove i papričicu.

Ostavljamo tako da se dinstaju na ringli.

Za to vreme pripremamo posudu koju posipamo uljem i počinjemo da ređamo tikvice koje smo isekli na kolutove.

Preko njih stavljamo gotovu smesu i ređamo ostale tikvice.

Posipamo pikantinom i stavljamo u rernu.

Nakon oko 20-25 minuta treba da nalijemo specijalni sos.

Spremamo ga od mlečnog majoneza, senfa, kiselog mleka i malo belog luka u prahu zajedno sa 2 jaja i mirođijom.

Pre nego što izvadimo ukusno pečeno jelo iz rerne, posipamo narendanim kačkavaljem.

Kada kačkavalj dobije zlatastu koricu, zapečeno jelo je gotovo.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti