Pikantne pohovane tikvice - Pomfrit

12/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3750
"Što su tikvice pikantnije i ukusnije, to ćete više piva popiti - kulinarski aksiom "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 505
  • Pregledi tokom meseca35
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, srednje veličine
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 10 kašika
  • beli luk u prahu - 1 kaščica
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • prezle - 100 g
  • susam - 100 g
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćene tikvice isecite na štapiće debljine jednog prsta. Stavite ih u duboku posudu u pospite solju i biberom po ukusu. Ostavite da odstoje dok ne napravite smesu za pohovanje.

Poređajte tri jednaka dublja tanjira, u jednom umutite jaja i blago ih posolite.

U drugom pomešajte prašno, beli luk u prahu i alevu papriku, a u trećem susam sa prezlama. Postavite posudu za pečenje papirom za pečenje i namažite ravnomerno uljem.

Svaki štapić od tikvica uvaljajte prvo u smesu od brašna, posle u jaja i na kraju u smesu od susama.

Poređajte ih u posudu jedan do drugog i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, pecite oko 20 minuta dok ne dobiju prijatnu preplanulost. Servirajte sa mešavinom kiselog mleka i belog luka!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti