Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Seoska đakonija sa povrćem

Seoska đakonija sa povrćem

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Seoska đakonija sa povrćem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 6
12/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
1
"Na selu je sve ukusnije, jer je spremljeno sa svežim povrćem iz bašte"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 2 kašike
  • tikvice - 1/2 komada
  • krompir - 1 komad, mladi (srednji)
  • pečurke - 60 g, iz konzerve
  • ulje - 1 kašika
  • maslac - 1 kašičica
  • voda - 3 - 4 kašike
  • himalajska so
  • biber
  • peršun
  • kačkavalj - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Oljušten krompir zajedno sa tikvicom se iseče na male kocke. Pečurke se ocede od tečnosti i iseku na parčiće.

U posudi se umute jaja, dodaje se sveže mleko, malo soli i isečen peršun. U malom tiganju se zagreva ulje i maslac da se istopi.

Sipa se isečeno povrće, kuva se 3 minuta, dodaju se 3-4 kašike vode i prži se dok krompir ne omekša i povrće ne dobije blago zlatastu boju. Začinjava se solju i 1-2 prstohvata bibera.

Smanjuje se ringla na treći stepen, preliva se umućenim jajima sa svežim mlekom i zapeče se dok odozdo ne dobije zlatastu boju. Okreće se u tanjir i ponovo se vraća u tiganj da se zapeče i sa druge strane.

Sklanja se sa ringle i posipa se narendanim kačkavaljem, da se istopi od toplote. Servira se sa sezonskom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: