Korpice od tikvica

12/06/2018
"Nečemo uopšte da preuveličavamo ako kažemo da se ove korpice od tikvica bukvalno tope u ustima "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano142
  • Pregledi tokom meseca142
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Izrendajte tikvice zajedno sa korom, posolite ih, promešajte i ostavite jedan sat da puste vodu.

2. Ocedite tečnost koja se odvojia, dobro ocedite i dodajte umućeno jaje, izrendan čen belog luka, kačkavalj i biber. Promešajte lepo i stavite brašno, ponovo promešajte dok ne dobijete homogenu pastu.

3. Uzmite list papira za pečenje i isecite ga na kockice, biće vam potrebno 5-6 komada, ne više za ovu količinu smese.

4. U kalupe za mafine stavite list papira, tako da se dobro zalepi i da ivice izlaze izvan njega. Stavite od smese i oblikujte korpice za udubljenjem.

5. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ivice ne dobiju zlatnu boju - oko 20 minuta.

6. Izvadite iz rerne i u unutrašnjost svake korpice stavite parče mocarele. Staviteponovo u rernu, na oko 10 minuta ili dok se mocarela potpuno ne rastopi.

7. Kad izvadite iz rerne sačekajte nekoliko minuta i skinite papir. Poređajte korpice na tanjir i na svaku zabodite paradajz.

8. Ukrasite svežim listovima bosiljka i servirajte tople.

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija