Keks od pirinča

12/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4198
"Znamo da želite da ga probate, ali pojeli smo ga do poslednje mrvice, zato zapišite recept "
Priprema15 min.
Kuvanje12 min.
Ukupno27 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano189
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • žumanca - 3 komada
  • med - 100 g, tečan (ili sirup od agave, sirup od klena, pekmez)
  • kokosovo ulje - 3 kašike, tečno, sa sobne temperature
  • pirinčano brašno - 250 g
  • vanila - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se podele. U posudu se stavljaju žumanca i dodaje se kokosovo ulje, med, prašak za pecivo, vanila i meša se drvenom varjačom.

U porcijama se dodaje pirinčano brašno, meša se, dok se ne usvoji. Smesa treba da je meka, ali da se ne lepi za ruku.

Rukama se oblikuju loptice i stavljaju se u posudu za pečenje preko papira za pečenje. Rastojanje između njih neka bude oko 3 cm. Pomoću viljuške se pravi šara.

Keks se peče na 170 stepeni oko 12 maksimum 15 minuta.

Beleška: Jedan brz i jednostavan keks, i pre svega dijetalan. Prijatan na ukus, hrskav i pogodan uz šolju kafe. Pripremljen je sa medom, mogu da se dodaju i arome po želji, kao što je kora od limuna ili kora od pomorandže. Kokosovo ulje se ne zamenjuje.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti