Punjeni patlidžan sa mlevenim mesom na Grčki način Papucaki

13/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3015
"Da uživamo u životu i dobroj hrani kao Grci - punjeni patlidžan sa mlevenim mesom Papucaki "
Priprema40 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano277
  • Pregledi tokom meseca277
  • Pregledi tokom desmice15
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite patlidžan i isecite ga na pola po dužini. Posolite ih i ostavite na nekoliko sati da se ocedi groki sok.

Očistite luk, šargarepu i beli luk. Isecite ga na sitno.

Kad bude gotov patlidžan operite ga, osušite, izdubite unutrašnjost i oblikujte kao čamce. Unutrašnjost sitno iseckajte.

Zagrejte pola maslinovog ulja u dubokom tiganju na umerenoj vatri na ringli. Propržite isečeno povrće oko 5 minuta. Dodajte mleveno meso i izmrvite na sitne parčiće, dok se ne isprži još oko 5 minuta.

Začinite solju, biberom i karijem i sklonite s vatre.

Poređajte patlidžan u odgovarajuću posudu za pečenje, namazanu ostatkom maslinovog ulja. Napunite čamce nadevom.

Isecite paradajz na krugove i poređajte preko nadeva. Zapecite u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 220 stepeni, nakon toga smanjite i pecite još 20 minuta na 180 stepeni.

Narendajte kačkavalj i isecite peršun. Poslednjih 5 minuta pečenja pospite patlidžan kačkavaljem i peršunom. Servirajte sa kiselim mlekom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija