Tart od trešanja sa kiselim mlekom

13/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3015
"Prolećna iskušenja sa dahom trešanja "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano59
  • Pregledi tokom meseca59
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • trešnje - 300 - 400 g, sa izvađenim košticama
  • Za testo
  • brašno - 150 g
  • maslac - 75 g ili margarin (omekšali)
  • žumance - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1/4 kašičice
  • Za krem
  • kiselo mleko - 1 šolja, visoke masnoće
  • brašno - 1 kašika, izvršita
  • šećer - 110 g
  • jaja - 2 komada
  • vanila - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo brašno, prašak za pecivo, šećer i so. Dodajemo maslac (sa sobne temperature) i žumance.

Zamesimo testo od koga ćemo oblikovati koru, i ostavljamo u frižider na 20-25 minuta.

Krem spremamo, tako što sjedinimo sve sastojke i dobro promešamo.

Ohlađeno testo razvijamo u tanku koru. Nakon toga ga prebacujemo u posudu za pečenje prečnika 26-28 cm, pokrivajući i zidove testom.

Izbušimo viljuškom na nekoliko mesta i pečemo oko 10 minuta na 180 stepeni.

Vadimo iz rerne, poređamo trešnje preko kore (ako su velike, isečene na pola). Prelivamo kremom i pečemo još desetak minuta.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija