Pašteta od kuvanih jaja i aromatičnih začina

11/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Servirajte s prepečenom kriškom ili jednostavno u tanjiriću - svakako je ukusna "
Priprema10 min.
Kuvanje8 min.
Ukupno18 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano103
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • krem sir - 130 g
  • topljeni sir - 30 g
  • kisela pavlaka - 3 - 4 kašike
  • sušeni paradajz - 5 - 6 komada, čeri
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • bosiljak - 8 listića, svež
  • origano - 2 prstohvata
  • estragon - 1 - 2 prstohvata
  • peršun - 3 - 4 struka
  • so - po ukusu
  • sok od limuna - 3 kašike, sveže ceđen
  • hleb - prepečene kriške za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Ova pašteta je veoma ukusna i laka za pripremu. Jedina priprema za nju je ukoliko koristite nehidriran sušeni paradajz, da ga stavte u vodu dok ne nabubri i posle da ga dobro ocedite.

Ja koristim sušeni marinirani paradajz koji se prodaje u teglicama u maslinovom ulju i ponekad sadrži i aromatična začine kao što su ruzmarin ili bosiljak.

Drugi deo pripreme je da skuvate jaja i da ih ostavite da se dobro ohlade, pre nego što ih oljuštite.

Stavite u pogodnu posudu za pasiranje sve sastojke, dok jaja, beli luk i paradajz možete da isečete prethodno, da bude lakše pasiranje. Od belog luka odstranite klicu u sredini, da ne bude toliko jak.

Pasirajte na velikoj brzini u finu konzistenciju i dodatno začinite po želji sa još začina.

Servirajte paštetu sa prepečenim kriškama ili dvopekom.

Idealna je kao predjelo za brzi doručak ili kao dodatak salatama.

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti