Tikvice sa pirinčem i kinoom u rerni

15/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3210
"Zdravlje u kuhinji - neverovatno aromatične tikvice sa pirinčem i kinoom, lako spremljene u rerni "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano72
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepa se očiste i iseku na sitno. Stavljaju se direktno u posudu za pečenje i dinstaju se sa malo masnoće i vode.

Nakon što omekšaju dodaju se tikvice, isečene na kocke, a nakon njih i krompir. Povrće se promeša povremeno. Nakon toga se dodaju opran pirinač i kinoa.

Doliva se jedna šolja vode i meša se. Jelo se soli i posipa biberom.

Skroz na kraju se dodaje prepolovljen čeri paradajz i sitno isečena mirođija.

Naliva se još oko pet, šest šolja vode i jelo se stavlja da se peče u rerni na 200 stepeni.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija