Tikvice sa pirinčem i kinoom u rerni

15/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3771
"Zdravlje u kuhinji - neverovatno aromatične tikvice sa pirinčem i kinoom, lako spremljene u rerni "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano122
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad, bela, mala
  • tikvice - 1 komad, žuta, mala
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • krompir - 2 komada
  • pirinač - 1 šolja
  • kinoa - 1 šolja
  • čeri paradajz - 10 komada
  • so
  • ulje
  • biber - 1 kašičica
  • mirođija - 1 vezica, sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepa se očiste i iseku na sitno. Stavljaju se direktno u posudu za pečenje i dinstaju se sa malo masnoće i vode.

Nakon što omekšaju dodaju se tikvice, isečene na kocke, a nakon njih i krompir. Povrće se promeša povremeno. Nakon toga se dodaju opran pirinač i kinoa.

Doliva se jedna šolja vode i meša se. Jelo se soli i posipa biberom.

Skroz na kraju se dodaje prepolovljen čeri paradajz i sitno isečena mirođija.

Naliva se još oko pet, šest šolja vode i jelo se stavlja da se peče u rerni na 200 stepeni.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti