Kuglof sa trešnjama i čokoladom

16/06/2018
"Kuglof i čokolada - najukusniji ljubavni par sezone u savršenoj kombinaciji "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano84
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni;
Kalup za kuglof sa rupom u sredini prečnika oko 22 cm.

Trešnje očistite od koštica. Ostavite sa strane dok ih ne iskoristite, pre nego što ih stavite u kolač i pospite sa 1 supenom kašikom brašna i promešajte.

Čokoladu izlomite na komade. Jaja i šećer umutite mikserom dok ne dobijete krem.

Dodajte ulje u porcijama, postepeno dodajte i kiselo mleko.

U posudu pomešajte brašno sa praškom za pecivo. Kašiku po kašiku dodajte smesu u od kolača.

Kalup za kuglof namažite maslacem i uljem.

Polovinu trešanja stavite na dno. Odozgo sipajte polovinu testa za kolač, pospite izmrvljenom čokoladom i prelijte drugim delom testa. Odozgo rasporedite preostale trešnje.

Pecite na 180 stepeni oko 60 minuta.

Ostavite 15-20 minuta i izvadite iz kalupa, stavitena rešetku dok se potpuno ne ohlade.

Čokoladni preliv:
Pavlaku i maslac stavite na umerenu vatru. Ugrejte do tačke vrenja. Skinite sa vatre i dodajte čokoladu. Ostavite 2-3 minuta da se rastopi i nakon toga promešajte dok ne dobijete gladak i sjajan krem. Ostavite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi. Treba da se zgusne da biste mogli da ga stavite u špric i da napravite trakice odozgo preko kolača.

Ostavite da se stegne na sobnoj temperaturi.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti