Zapečeno jelo sa svinjetinom i mladim krompirićima

17/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3716
"Pripremate odvojeno, ali zapečete zajedno - prava kulinarska simbioza "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano62
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • mladi krompirići - 1 kg
  • začin od povrća - 1 kašika
  • svinjsko meso - 500 g
  • uni sos - 1 kašika
  • kačkavalj - 150 g
  • preliv
  • maslac - 2 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • sveže mleko - 200 ml
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • prezle - 3 kašike, za posipanje
  • kačkavalj - 50 g, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite krompir pod tekućom vodom grubim delom sunđera za pranje sudova. Postavite ih u šerpu sa blago posoljenom hladnom vodom i kuvajte deset minuta dok ne bude polu gotovo.

Isecite ohlađeni krompir na kocke i stavite u posudu za pečenje sa malo ulja, dodajte začin od povrća i promešajte pažljivo, propržite oko 3 minuta. Podelite krompir na dva jednaka dela, tako što prebacite polovinu u tanjir, a ostatak rasporedite ravnomerno po dnu posude za pečenje.

Odvojeno u tiganj s poklopcem stavite isečeno meso na male kocke i nalijte uni sos, kuvajte dok meso ne bude gotovo, dinstajući ga pod poklopcem.

Ravnomerno rasporedite meso preko krompira u posudi, odozgo pospite narendanim kačkavaljem i pokrijte drugom polovinom krompira.

U tiganju istopite maslac i dodajte brašno, pržite dok se ne dobije blaga braonkasta boja. Dodajte mleko u tankom mlazu i pavlaku uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.

Posolite i pospite biberom po ukusu, prelijte jelo sosom i pospite ravnomerno prezlama.

Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni i pecite 30 minuta, nakon toga izvadite posudu, pospite ostatkom kačkavalja i vratite posudu u rernu i ostavite u njoj dok se ne istopi.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti