Pile sa pirinčem i kinoom

17/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3270
"I sledeći put kada vam baba dođe u goste, iznenadite je poboljšanom klasikom - piletom sa pirinčem i kinoom "
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano57
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepa se očiste i iseku na sitno. Izdinstaju se u malo vode sa masnoćom u posudi za pečenje. Nakon što blago omekšaju, dodaju im se oprani pirinač i kinoa.

Jelo se meša povremeno i ako je neophodno naliva se malo vode.

Dodaje se so po ukusu, biber, isečen na sitno peršun i kurkuma. Čim se voda upije, nalivaju se još tri šolje vode.

Bataci se posipaju solju i biberom, nakon čega se naređaju preko pirinča i kinoe.

Posuda se prekriva aluminijumskom folijom i stavlja se u rernu.

Peče se na 200 stepeni, dok se na sredini pečenja bataci okreću.

Malo pre nego što je gotovo sklanja se folija, da jelo može da dobije lepu preplanulost.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija