Piletina i pirinač sa šargarepama

17/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3270
"Klasična i magično ukusna kombinacija od koje smo zavisni "
Priprema15 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno85 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano130
  • Pregledi tokom meseca39
  • Pregledi tokom desmice12
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 700 g (bataci, krilca i dr)
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 - 2 komada, usitnjena
  • beli luk - 1 - 2 čena, usitnjen
  • pirinač - 1 šolja
  • biber - 7 - 8 zrna, mleveni
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 8 kašika
  • voda - 3 šolje, vruća
  • peršun - 1 vezica, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso se iseče na porcije, opere se i osuši. Ulje se zagreva u tiganju i meso se zaprži 3-4 minuta sa svake strane. Meso se prebacuje u posudu za pečenje, posipa se mlevenim biberom.

U istoj masnoći se zaprži na sitno isečen crni luk 4-5 minuta. Dodaje se usitnjena šargarepa i beli luk i proprži se zajedno s lukom.

Pirinač se stavlja u cediljku i opere se pod tekućom vodom. Ocedi se i dodaje se u luk i šargarepu, zaprži se, dok ne postane staklast, uz neprestano mešanje.

Proprženi pirinač se stavlja u posudu uz pile, nalivaju se 3 šolje vruće vode, meša se i posipa se sa trećinom usitnjenog peršuna.

Posuda se stavlja u rernu zagrejanu na 180 stepeni na srednju rešetku i sa uključenim ventilatorom, peče se oko 45-50 minuta, ili dok pirinač ne apsorbuje vodu.

Rerna se isključuje i posuda se ostavlja unutra još 10-15 minuta.Pile sa pirinčem servira se u porcijama u tanjirima, posipa se sitno isečenim peršunom i ukrašava kriškama sveže šargarepe.

Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija