Teleća rebarca sa krompirićima i graškom

17/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3225
"Sočna rebarca koja će svi želeti da probaju "
Priprema15 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno135 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano124
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Teleća rebarca se iseku na porcije.

U tiganju sa zagrejanom masnoćom se zaprže teleća rebarca. Dodaju im se na sitno isečen luk i šargarepa na kolutove.

Nakon što se izdinstaju, dodaje se krompir isečen na srednje velike parčiće. Jelo se posipa brašnom i alevom paprikom. Odmah se doliva malo vode da brašno ne napravi grudvice.

Dodaje se paradajz i jedna šolja vode. Jelo se začinjava solju i ostavlja se da vri oko 20 minuta. Nakon toga se prebacuje u posudu za pečenje, dodaje se grašak i stavlja se da se peče u rerni na 200 stepeni.

Da bi se dobro skuvala rebarca, dobro je da se posuda pokrije aluminijumskom folijom, koja se sklanja malo pre nego što se jelo izvadi iz rerne.

Gotovo jelo se posipa svežim peršunom isečenim na sitno.
slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija