Keksići sa kakaom i čokoladnom glazurom

19/06/2018
"A kažu da ne postoji potpuna sreća, evo je - keksići sa kakaom i čokoladnom glazurom "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano40
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Priprema keksića:
Umutite jaja sa šećerom dok ne pobele, dodajte kiselo mleko sa sodom /kad stavite sodu u kiselo mleko, ono će se udvostručiti. Zato stavite sodu pre nego što potpuno umutite jaja i šećer/ i dodajte ostale sastojke po redu kako su napisani /ulje—> brašno—>kakao/. Mutite smesu oko 10 minuta, kašikom skidajte neumućene sastojke sa ivica posude.

Napomena: Ako mutite stojećim mikserom, gasite ga s vremena na vreme i mešajte kašikom, zato što u većini slučajeva na dnu ostaje neumućena smesa /nakon toga dobro umutite smesu, sipajte u prethodno pripremljene kalupe i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na oko 160-180 stepeni.

Ja lično volim da ugrevam rernu na 100 stepeni i nakon toga postepeno dižem temperaturu do oko 180 stepeni, da keksići ne bi izgoreli spolja, pre nego što se ispeku unutra. Preporučuje se da ih stavite što je moguće niže u rernu, ne direktno, nego u pleh od rerne.

Priprema glazure:
Pripremite glazuru tako što pomešate sve sasotojke i ostavite ih da vru oko 2-3 minuta. Možete ih rastopiti i u mikrotalasnoj, ali ona ne treba da bude mnogo jaka, i treba da je zaustavljate i da često mešate smesu. Meni je ova varijanta lakša.

Čim dobijete glatku smesu, prelijte keksiće uz pomoć kašike, i ukrasite po želji.

Ja najčešće koristim čokoladne mrvice.

Korisna informacija:
Ako nemate sastojke za glazuru, ili vam se ne pravi, zamenite čokoladnu glazuru tečnom čokoladom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija