Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjeni Luk»Zapečeni luk sa nadevom

Zapečeni luk sa nadevom

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
1344281044
Zapečeni luk sa nadevom
Fotografije: Stanislava Valkova
1 / 3
19/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
2
"Veoma aromatično i efektno predjelo, koje ćete pripremiti za tren oka, bez imalo truda"

Potrebni sastojci

  • luk - 6 velikih glavica
  • hleb - 1 kriška
  • mleveno meso - 100 g
  • kačkavalj - 30 - 40 g
  • dimljeni file - 30 g
  • šunka - 20 g
  • jaja - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • biber - prstohvat
  • peršun
  • maslac
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo luk i pažljivo izvadimol unutrašnjost, sredinu luk sitno iseckamo i pomešamo sa izmrvljenim hlebom, jajetom i rendanim kačkavaljem, mlevenim mesom, začinima i dimljenim fileom.

Napunimo smesom unutrašnjost luka. Stavljamo u posudu sa malo posoljene vode da se dobro izdinstaju.

U tanjir za servis stavljamo krug paradajza i odozgo poređamo gotovo jelo.

Prelivamo sa malo ugrejanog maslaca i posipamo iseckanim peršunom i mladim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: