Najjednostavniji i najukusniji hleb bez mešenja

19/06/2018
"Bez mešenja, bez gubljenja vremena - odličan hleb sa hrskavom koricom i jedinstvenim mirisom "
Priprema2 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno42 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 103
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 800 g
  • so - 1 supena kašika
  • voda - 600 ml, mlaka
  • kvasac - 1 kockica svež ili 2 kesice suvog
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac rastvorite u vodu, ostavite malo pokriven.

U posudi pomešajte brašno i so, napravite udubljenje i sipajte kvasac. Mešajte drvenom kašikom dok ne dobijete gusto i lepljivo testo. Ostavite pokriveno oko 2 sata.

Posle sipajte na brašnom posutu radnu površinu i sa 3-4 pokreta napravite oblik. Pokrijte na oko 30 minuta posudu u kojoj je nadolazilo.

Za to vreme uzmite šerpu od livenog gvožđa ili đuvečaru ili drugu posudu u kojoj nema plastike sa poklopcem, i ugrejte u rerni na 230 stepeni.

Nakon 30 minuta uzmite testo i stavite u šerpu. Poklopite i vratite u rernu na 30 minuta, nemojte otvarati.

Nakon toga skinite poklopac i hleb pecite još 10 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija