Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Tortelini»Tortelini sa bolonjeze sosom

Tortelini sa bolonjeze sosom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k77916k946
Tortelini sa bolonjeze sosom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
20/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Vi ste dobili težak zadatak da izaberete torteline, a mi ćemo vam pokazati korak po korak kako da napravite aromatičan sos za njih"

Potrebni sastojci

  • tortelini - 350 g (za 4 porcije) nadev po želji
  • mleveno meso - 400 g, teleće ili mešano
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 2 struka
  • belo vino - 100 ml
  • teleći bujon - 125 ml
  • paradajz - 600 g, oljušten, samleven (može i iz konzerve)
  • maslinovo ulje - 70 ml
  • pečurke - 100 - 120 g
  • origano - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • bosiljak - 1 prstohvat, suv + svež za ukras
  • so - po ukusu
  • kačkavalj - za posipanje (ili grije, emental, parmezan, grana padano)
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckajte luk, šargarepu i celer. Propržite sa prstohvatom soli u maslinovom ulju dok ne omekšaju.

Stavite mleveno meso sa belim vinom i mešajte dok alkohol ne ispari i dok se mleveno meso ne izmrvi.

Sipajte paradajz, bujon i začine + još soli po ukusu, možete staviti i kašiku šećera da ubije kiselinu paradajza.

Kuvajte na tihoj vatri dok se sos ne zgusne.

Skuvajte torteline prema uputstvu na pakovanju. Dobro je da ostanu al dente, da ne bi omekšale i da nadev ne izađe.

Ocedite dobro i servirajte pomešane sa bolonjeze sosom i posute kačkavaljem i iseckanim listovima svežeg bosiljka.

Napomena: Moguće je da sosa bude za više porcija, zavisi koliko sosa volite da bude u pasti.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: