Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Pirog»Pirog sa trešnjama i kremom Patisier

Pirog sa trešnjama i kremom Patisier

IskraIskra
Pomoćnik kuvara
74514835
Pirog sa trešnjama i kremom Patisier
Fotografije: Iskra
1 / 2
20/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
"Dokažite svima da ste glavni kuvar tako što ćete ih iznenaditi sa ovim efikasnim pirogom sa trešnjama i Patisier kremom"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • maslac - 50 g, mekani
  • šećer - 50 g
  • bademi - 70 g, samleveni
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • brašno - 70 - 100 g
  • za krem
  • sveže mleko - 300 ml
  • žumanca - 2 komada
  • šećer - 100 g
  • brašno - 20 g
  • vanilin šećer - 2 kašičice
  • dodatno
  • trešnje - 350 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo šećer sa maslacem, dodajemo umućeno jaje, mlevene bademe i sve dobro umutimo. Posebno pomešamo brašno sa praškom za pecivo, dodajemo u drugu smesu i zamesimo testo.

Namažemo kalup sa malo maslaca i rasporedimo testo po dno i po ivicama da napravio ivice. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 7-10 minuta, ne treba da bude potpuno pečeno.

Za krem pomešamo šećer sa brašnom i žumancem. Ugrevamo mleko, ne treba da provri, i u njega, uz neprestano mešanje dodajemo smesu od jaja.

Vraćamo na vatru i kuvamo dok se ne zgusne, mešamo.

Vadimo testo iz rerne, poređamo trešnje, izvadimo koštice, i odozgo sipamo krem.

Vraćamo u rernu i pečemo oko 20-25 minuta.

Serviramo kad se potpuno ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: