Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Zdrava, domaća, slatka granola

Zdrava, domaća, slatka granola

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211403k126
Zdrava, domaća, slatka granola
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 6
21/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
"Uđite u formu uz pomoć zdrave, domaće, slatke granole"

Potrebni sastojci

  • spelta - 1 šolja, bio zrna
  • čia - 1/2 šolje
  • susam - 1/2 šolje, neoljušten
  • susam - 1/2 šolje, crni
  • laneno seme - 1 šolja, samleveno
  • orasi - 1 šolja
  • bademi - 1/2 šolje
  • seme bundeve - 1/2 šolje
  • suncokret - 1/2 šolje
  • suve jagode - 1/3 šolje
  • suvo grožđe - 1/2 šolje, zlatno
  • suve šljive - 1/3 šolje
  • brusnice - 1/3 šolje
  • prirodna čokolada - 50 g
  • med - 2 supene kašike
  • javorov sirup - 2 supene kašike
  • tahini od susama - 1 supena kašika
  • vanila - 1/2 kašičice, ekstrakt
  • cimet - 1/2 kašičice
  • kokosov maslac - 1/2 šolje ili maslinovo ulje
  • košer so - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Zdrav, domaće pripremljen recept za granolu sa toplim mirisima i hrskavim ukusom.

Obećavamo vam da ćete postati zavisni od ovog jednostavnog recepta, koji vam štedi vreme za pripremu jutarnjeg muslija.

Prvo potopimo sve orašaste plodove prethodnu noć. Menjamo vodu nekoliko puta.

Operemo ih, ocedimo i dobro osušimo. Oljuštimo bademe, stavljamo orašaste plodove u blender i krupnije sameljemo.

Sipamol ih u pleh, obložen papirom za pečenje i rasporedimo tanak sloj.

Pečemo na kratko na 100 stepeni, oko 7 minuta.

U odovarajućoj posudi pomešamo semenke i suvo voće, prethodno isečemo suve šljive na sitne kocke. Dodajemo mlevenu čokoladu.

U drugu posudu sipamo tečne sastojke - vanilu, med, javorov sirup, tahini, kokosov maslac i vanilu.

Pomešamol suve i tečne sastojke. Dodajemo tople orašaste plodove iz rerne. Oni su se ugrejali i aktivirali su svoje mirise.

Njihova toplota topi maslac i čokoladu.

Stavljamo sve komponente u rernu na 140 stepeni oko 45 minuta.

Neprestano mešamo granolu da se ispeče ravnomerno.

Kad se ohladi, stavljamo u staklenu teglu.

Ostaje samo da dodamo kiselo mleko i naš doručak je gotov - brzo i ukusno, zasićujuće i zdravo.

BEZ GLUTENA!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: