Pileće šnicle sa medenim ukusom na žaru

21/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3240
"Šnicle, žar, terijaki - romatika u tanjiru "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano32
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 6 komada (može i od domaćeg pileta)
  • univerzalni začin - 1 kašika (čaroban ukus Magija)
  • sos terijaki - 2 kašike
  • soja sos - 3 kašike, taman
  • med - 2 kašičice
  • ulje
  • krompir - 5 komada
  • mladi luk - 3 struka
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Batake odvojte od kosti oštrim nožem, ako ne volite kožicu, možete da je odstranite. U šerpu sipajte granuliran začin, sosove, med i 3 kašike tople vode.

Dobro promešajte da se istopi začin i med i stavite šnicle. Za one koji vole slađi ukus, možete da dodate više meda.

Potopite ih dobro, naprskajte s malo ulja i ostavite da se mariniraju. Pripremite električni roštilj ili roštilj (na žaru je ukus jedinstven).

Ispecite šnicle i garnirajte sa kuvanim krompirom i mladim lukom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija