Zapečeno jelo sa tikvicama, šargarepom i maslinovim uljem

21/06/2018
"Promešaš, pečeš i jedeš sa zadovoljstvom - živeli za ukusna zapečena jela "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano133
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo tikvice i isečemo ih na kockice srednje veličine. Šargarepu oljuštimo i takođe sečemo na kockice. Sipamo maslinovo ulje u dubok pleh, koji stavljamo na vatru.

Čim se maslinovo ulje ugreje, dodajemo šargarepu i tikvice. Začinimo solju i ostavljamo na vatri 15-ak minuta (ili dok povrće ne omekša, dok voda ne ispari i dok ne ostane samo na maslinovom ulju), mešamo s vremena na vreme. Začinimo solju i skidamo sa vatre.

Umutimo kiselo mleko sa jajima u posudi. Dodajemo svežu mirođiju i pasiramo. Nakon toga rastvaramo skrob u vodi i prebacijemo ga u mleko. Dobro promešamo.

Ovako dobijenom smesom obilno prelivamo tikvice i stavljamo ih u rernu na 220 stepeni oko 35-40 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti