Teleći kotleti sa maslacem u tiganju

21/06/2018
"Telećem mesu je potreban majstorluk, merak i maslac - da li ste zapamtili "
Priprema3 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno13 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano130
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • teleći kotleti - 2 komada (400 - 500 g svaki)
  • maslac - 50 g
  • so - po ukusu, krupna
  • maslinovo ulje - za premazivanje tiganja u početku
* merne jedinice

Način pripreme

Teleće kotlete ostavite na sobnoj temperaturi bar 2-3 sata pre nego što počnete da ih pripremate. Dobro je da budu vakumirani ili pokrivene folijom, da meso ne bi promenilo boju.

Ugrejte tiganj, sa debelim dnom koje se ne lepi, na jakoj vatri. Površinu namažite sa malo maslinovog ulja i stavite kolenice da se peku dva minuta sa svake strane, nakon toga izvadite i stavite na rešetku 1 minut. Za to vreme rastopite maslac na tihoj-umerenoj vatri.

Vratite kotlete u tiganj, u koji ste sipali malo rastopljenog maslaca. Da ne bi previše potamneo, možete pomešati sa malo maslinovog ulja.

Pecite meso još jednom sa svake strane 2 minuta ili koliko vi želite. Kad okrenete, naprskajte preostalim maslacem i krupnijom soli.

Gotove teleće kotlete izvadite a tanjir i posolite i drugu stranu, a odozgo sipajte malo od maslaca u tiganj, pomešanog sa sokovima koji su se odvojili od mesa.

Ostavite da odstoji 2-3 minuta, pokriveno aluminijumskom folijom, probušenom na 1-2 mesta.

Konzumirajte uvek toplo u društvu lepog vina.

Prijatno.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija