Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Užitak od jagoda sa mirisom zove

Užitak od jagoda sa mirisom zove

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Užitak od jagoda sa mirisom zove
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
21/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Nije prosto od jagoda, nego zagarantovan užitak - probajte i uverite se sami"

Potrebni sastojci

  • puding - 1 od jagode za kuvanje, dr. Oetker
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 5 supenih kašika
  • slatka pavlaka - 150 ml
  • sirup od zove - 3 supene kašike
  • piškote - 6 komada, meke
  • jagode - 1 posuda, sveže
  • sok od zove - 1 supena kašika
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • šećerne konfete - za posipanje
  • menta - listovi
  • banane - 1 komad, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojimo polovinu jagoda i sečemo na komade. Prelivamo sokom od zove i sokom od limuna, ostavljamo posudu sa strane.

Ugrevamo 400 ml svežeg mleka sa šećerom, sipamo umućen puding u 100 ml mleka i mešamo dok se ne zgusne. Dodajemo slatku pavlaku i 3 supene kašike sirupa od zove, mešamo žicom na tihoj vatri da ne zagori.

Sipamo u novu posudu i odozgo pokrivamo folijom da se ne uhvati korica i da se malo ohladi.

U staklene čaše na dno sipamo po 2 supene kašike isečenih jagoda u marinadi od zove i limuna.

Odozgo ređamo komade izmrvljenih piškota, prelivamo sa malo krema od jagoda. Ponovo isečene jagode, piškote i zavšravamo kremom.

Posipamo šećernim konfetama, piškotom, isečenom na dva dela kao uši i štapićem sa krugovima banana i jagoda.

Ukrašavamo strukom mente i prelivamo voće sokom, oceđenim od jagoda. Serviramo ohlađeno, da bi se steglo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: