Marinirana prepeličija jaja sa belim lukom i inćunima

22/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Jedinstveno predjelo kojim ćete ostaviti utisak na svoje goste "
Priprema15 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno20 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano39
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • prepeličija jaja - 10 komada
  • inćuni - oko 60 g, ribica iz konzerve
  • beli luk - 1/2 glavice
  • lovorov list - 2 komada
  • peršun - nekoliko listića
  • maslinovo ulje - oko 300 ml ili koliko treba da prekrije sastojke
  • sirće - 60 ml
  • biber - 4 - 5 zrna
  • aleva paprika - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte jaja u blago posoljenoj vodi sa nekoliko kapljica sirćeta 4-5 minuta od trenutka kada provri. Ostavite da se ohlade i oljuštite. Kod prepeličijih jaja opna je debela, a ljuska veoma fina, zato se ljušte polako i pažljivo.

Stavite jaja u posudu zajedno sa oljuštenim celim čenovima belog luka i svim ostalim sastojcima i prelijte sirćetom i maslinovim uljem.

Ostavite tokom jednog do dva dana. Tako će inćuni omekšati i neće biti toliko slani, a svoju so će otpustiti na jaja. Beli luk će izgubiti svoju ljutinu (ako nije kineska vrsta, koja je previše ljuta i ima potrebe za dužim mariniranjem).

Za serviranje kao predjelo nabodite na čačkalice jaja sa inćunima i belim lukom ili poređajte u tanjirić, kako vam se sviđa.

Možete da kombinujete sa svežom salatom.

Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti