Letnja večera sa tikvicama

23/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3225
"Tokom leta večera treba da je lagana i da se brzo sprema, da biste imali više vremena za letnje avanture "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano224
  • Pregledi tokom meseca56
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ovo je nešto kao lazanja od tikvica.

Isečemo tikvice na krugove, ne ljuštimo ih, i poređamo na čistu krpu da upije višak vode. Pokrivamo odozgo drugom i ostavljamo 15 minuta.

Za to vreme spremamo ostale sastojke:
Oljuštimo i isečemo na sitno luk i šargarepu. Očistimo pečurke i isečemo na kriške. Iskidamo ili isečemo na parčiće prethodno skuvano pileće meso.

U tiganju sa malo ulja zapržimo tikvice dok ne postanu zlataste i prebacujemo u drugu posudu.

Nakon tikvica u istom tiganju 5-6 minuta propržimo luk, šargarepu, pečurke i pileče meso. Solimo sa malo soli na kraju.

U drugom dubokom tiganju zagrevamo 3-4 kašike ulja i zapržimo brašno. razređujemo kiselo mleko sa 200 ml vode i u tankom mlazu dodajemo u brašno. Mešamo dok ne dobijemo gladak i gust sos. Sklanjamo sa ringle, solimo po ukusu i dodajemo isečenu mirođiju.

Ređanje lazanje:
Podelimo tikvice na dva jednaka dela. Pola od njih ređamo na dno posude za pečenje. Posolimo ih i odozgo raspoređujemo smesu sa povrćem (lukom, šargarepom, pečurkama) i mesom. Preko nje ređamo preostalu polovinu tikvica.

Zalivamo skroz odozgo mlečnim sosom. Narendamo kačkavalj i zapečemo u rerni u početku na 250 stepeni, a nakon toga uključujemo na gril dok ne dobijemo zapečenu koricu od kačkavalja.

Lazanja od tikvica može da se konzumira i topla, ali vam preporučujem da je probate hladnu sa činijom taratora.

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija