Pečena svinjetina sa ananasom i kačkavaljem

24/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3750
"Neverovatno ukusna kombinacija svinjetine, ananasa i zapečenog kačkavalja "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano50
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg (plećka ili slanina)
  • ananas - 1 konzerva, šajbne
  • kačkavalj - 200 g
  • soja sos - 1 šolja
  • dimljena aleva paprika - 1 kašika
  • šećer - 1 kašika ili med
  • biber
  • maslinovo ulje - ili ulje
  • paradajz - 2 komada, za garnirung
  • peršun - 4 struka
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na tanke šnicle, gde je deblje rasecite nožem na kvadrate. Tako će brže upiti začine i bolje će se začiniti.

Pomešajte soja sos sa medom, malo vode, alevom paprikom i biberom.

U podmazanu posudu za pečenje stavite meso, pospite solju i prelijte marinadom. Odozgo naprskajte sa malo maslinovog ulja i stavite da se peku u umerenoj rerni.

Nakon što počnu sasvim blago da se rumene izvadite i odozgo poređajte kolutove ananasa.

Pospite obilno narendanim kačkavaljem i vratite da se dopeče, garnirajte sa kriškama paradajza i peršunom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti