Neverovatna pogača sa semenom maka

25/06/2018
"Pogača, od lepe lepša, još i sa semenom maka "
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano104
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 150 ml
  • voda - 150 ml
  • kvasac - 1/2 kockice, svež
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 70 ml
  • jaja - 1 komad
  • belanca - 1 komad
  • brašno - oko 700 - 800 g
  • žumanca - 1 komad, za premazivanje odozgo
  • seme maka - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte malo mleko i vodu. U posudu sipajte mleko, oko 100 ml i dodajte kvasac, šećer i 2-3 kašike brašna. Promešajte i poklopite 10-15 minuta.

Posle dodajte jaje i belance, preostalo mleko i vodu, ulje, so i brašno. Mešajte dok ne dobijete meko testo koje se ne lepi. Stavite u namazanu posudu i ostavite da nadođe oko 1 sat.

To testo podelite na dva dela, da dobijete dve pogače. Svaku razvucite kao koru za picu u namazan pleh i namažite žumancem, umućenim sa malo ulja i vode.

Možete napraviti proreze oštrim nožem ili makazama. Pospite makom i ostavite da nadođe oko 30-40 minuta.

Pecite na 190-200 stepeni dok ne bude gotovo, proverite drvenim štapićem, treba da izađe suv. Da ne bi izgorela, pred kraj pečenja pokrijte aluminijumsom folijom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti