Miks svežih salata, lignje i sos od nara

25/06/2018
"Prenesite duh Mediterana i u vaš dom jednostavnom svežom salatom sa lignjama i sosom od nara "
Priprema5 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno25 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano66
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očitimo lignju, operemo, namažemo maslinovim uljem i pečemo na roštilju.

Za to vreme operemo zelenu salatu, ocedimo iz vode u velikoj posudi i iskidamo zajedno sa ajzbergom.

Dodajemo i rukolu, crveni pasulj iz konzerve i sok od limuna. Ako nemamo gotov sos od limuna, možemo ga zameniti i pripremiti (svež sok od limuna, maslinovo ulje, so).

Promešamo miks sveži salata da se začini.

Premestimo u veliki tanjir za salatu.

Prepolovimo čeri paradajz i dodajemo u salatu. Dodajemo masline.

Pečene lignje sečemo na krugove i poređamo odozgo.

Gotovu salatu nežno prelijemo sosom od nara.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti