Krompir u rerni sa hrskavom koricom od maslaca i kornfleksa

25/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3225
"Postoji pečeni kormpir u rerni, ali postoji i najneverovatniji krompir sa hrskavom maslac koricom, kojoj nećete odoleti "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano98
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se očisti. Iseče se na srednje velike kocke i stavlja se u šerpu sa dovoljno posoljenom vodom. Vreme kuvanja se meri nakon što voda provri.

Vade se rešetkastom kašikom i ostavljaju se sa strane do korišćenja. Sir se narenda.

Maslac se istopi, ostavlja se sa strane.

Sprema se bujon, ostavlja se sa strane da se ohladi.

U duboku posudu se sipa pavlaka, narendan sir čedar i krem sir, luk u prahu, biber, muskatni oraščić, so, prstohvat belog luka u prahu, 3 kašike ohlađenog istopljenog maslaca. Polako se dodaje ohlađen bujon od povrća. Meša se u homogenu smesu.

Gotov ohlađen blanširan krompir se dodaje i sve se meša dok se ne ujednači.

Sipa se u blago namazanu keramičku posudu za pečenje.

Istopljeni maslac se sipa u duboku najlon kesu, odozgo se sipa kornfleks. Zatvara se i rukama se blago izgnječi u svim pravcima da se dobro ovlaži kornfleks. Sipa se preko krompira, rasporedi se.

Peče se na 180 stepeni dok ne ne dobije zlatastu hrskavu koricu.
slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija