Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Keks Torta»Raskošna keks torta sa rikotom

Raskošna keks torta sa rikotom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2173k216
Raskošna keks torta sa rikotom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 2
27/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
10
"Samo kod nas keks torte nisu samo torte, već pravo umetničko delo"

Potrebni sastojci

  • rikota - 500 g, sir
  • šećer u prahu - 400 g
  • tečna čokolada - 100 g, za ukras
  • krem sir - 250 g
  • liker od mente - 30 ml
  • orasi - 100 g
  • maskarpone - 500 g, sir
  • keks - 400 g, običan
  • kisela pavlaka - 400 g
  • sveže mleko - 500 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Kalup sa prstenom oko 24-26 cm.

Istucani orasi se blago zapeku na suvom tiganju. Ostavljaju se sa stane do korišćenja.

U posudi se pomeša maskarpone, krem sir, rikota i kisela pavlaka. Promešaju se. Dodaje se šećer u prahu i liker. Mute se mikserom na najmanjoj brzini u gladak krem.

U postavljenom prstenu na tanjiru za serviranje ili kalupu sa dnom koje se skida počinje se ređanje torte, tako što se prevo poređa keks, natopljen na kratko u hladnom mleku. Praznine se popunjavaju izlomljenim keksom.Odozgo se preliva slojem krema, ponovo keks, krem i tako dok se ne potroše sastojci.

Treba da se dobiju četiri sloja keksa i krem.

Torta se ostavlja u frižideru na 12 sati.

Nakon što se trota stegne, sklanja se prsten i sa strane se lepe istucani orasi.

Ukrašava se tečnom čokoladom i prelazi se drvenim ražnjićem za mermerni efekat.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: