Krompir pečen pod halogenkom

28/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3240
"Upozoravamo - toliko su ukusni, da postoji direktna opasnost od prejedanja i prepijanja s pivom "
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kropmir - 1 kg
  • ulje - 2 kašike
  • začini po želji
  • biber
  • aleva paprika
  • origano
  • čubar
  • čili
  • beli luk u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Oljušten i isečen na krupnije krompir, se dobro promeša sa 2 kašika ulja, biberom, origanom i čubrom.

Razume se, možete da stavite kakve god začine (beli luk u prahu, pikantinu, alevu papriku, čili) volite ili imate.

Začinjen krompir se poređa na visoki roštilj (foliju sam odozdo stavila za brže čišćenje rerne).

Peku se 15-20 minuta na 250 stepeni i ostavljaju se 10-15 minuta pod poklopcem, pre nego što se izvade.

Ili se peku 20-25 minuta na 250 stepeni i izvade se (kod mene krompir nije okretan i od onih je sa ružičastom koricom).

Naravno, treba imati u vidu i količinu krompira i veličinu kriški prilikom određivanja vremena pečenja. Tako da može da se desi da ga povećate ili smanjite :)

Sjajni su kako za garnirung tako i za meze uz kriglu hlanog piva!

Nek vam je slatko!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija