Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Bečke kiflice Vanje Đorđević

Bečke kiflice Vanje Đorđević

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k331
Bečke kiflice Vanje Đorđević
Fotografije: Maria Simova
1 / 4
29/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
16
"Bečke kiflice čudo, po proverenom receptu Vanje Đorđević"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 100 ml, mlako
  • suvi kvasac - 7 g
  • šećer - 1 kašičica
  • brašno - 1 supena kašika
  • drugo
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 4 supena kašika
  • sveže mleko - 250 ml, toplo
  • prašak za pecivo - 5 g
  • so - 1/2 kašičice
  • brašno - 620 g
  • maslac - 250 g, za kore
  • jaja - 1 komad, za premazivanje
  • nadev po izboru
  • sir
  • marmelada
  • tečna čokolada
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi ugrejte 100 ml svežeg mleka, dodajte šećer i kvasac, mešajte dok se ne rastvori. Dodajte brašno i ponovo mutite, pokrijte i ostavite na toplom da nadođe.

U većoj posudi prosejte brašno, zajedno sa solju i praškom za pecivo i napravite udubljenje. Posebno umutite jaja viljuškom i dodajte ulje i preostalo toplo mleko, promešajte.

Sipajte smesu od jaja u udubljenje i nadošao kvasac, u početku mešajte spatulom dok je moguće, a posle rukama zamesite testo.

Odmah podelite testo na 8 jednakih delova, oblikujte loptice. Svaku razvucite na koru prečnika oko 20 cm. Poređajte kore jednu na drugu, između poređajte tanke listiće isečenoeg maslaca, na poslednju nemojte da stavljate.

Razvucite celu gomilu testa i maslaca na koru, tanku 7-8 mm, isecite na 16 trouglova i uvijte kiflice. Ako ćete stavljati nadev stavite ga pre nego što uvijete.

Poređajte kiflice u pleh, oblžen papirom za pečenje i ostavite da nadođe.

Namažite umućenim jajetom i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: