Letnje meze sa mirisom mora

29/06/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Mese sa mirisom mora i garancijom za veselo veče sa prijateljima "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano54
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • školjke - 400 g, sveže ili zamrznute
  • lignje - 400 g, tuba
  • surimi štapići - 1 pakovanje
  • beli luk - 1 čen
  • limun - 2 komada
  • lovorov list - 2 komada
  • belo vino - 4 kašike
  • ulje - 6 kašika
  • so - po želji
  • biber
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 4 kašike
  • pivo - 1 šoljica
  • biber
  • so
  • prezle - za valjanje
  • ulje - za prženje
  • mirođija - nekoliko struka
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Lignje očistite i isecite na kolutove.

Očišćene i oprane školjke skuvajte dobro u posoljenoj vodi. Zamrznute školjke su prethodno obrađene i nije potrebno da se kuvaju.

U jednu činiju stavite sitno iseckanu mirođiju, ispasirani beli luk, lovorov list, biber, so po želji, sok od limuna, vino, ulje. Sve sastojke dobro promešajte i tada dodajte školjke i lignje. Ponovo promešajte i stavite u frižider da odstoje najmanje 30 minuta.

U činiji umutite jaja, dodajte brašno, so po elji i na kraju pivo. Mutite dok ne dobijete glatku smesu, kao za palačinke. Sko je retka, dodajte još brašna.

U dubok teflonski tiganj zagrejte veće količine ulja.

Umočite lignje prvo u smesu sa jajima, a zatim uvaljajte u prezle i pržite. Dobijene lignje izvadite na ubrus, da bi se ocedila suvišna masnoća.

Na isti način pržite i školjke.

Na kraju, u malo ulja, propržite surimi štapiće - njima nije potrebna prethodna priprema.

Rasporedite morkse plodove u dva ovala - pohovane školjke, lignje i surimi štapiće. Garnirajte sa strukom mirođije i čeri paradajzom.

Poslužite sa kriglom hladnog piva ili dobo ohlađenom flašom belog vina.

Prijatno i živeli!

slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti