Francuski desert sa trešnjama

29/06/2018
"Sve što ste čuli o francuskim desertima je istina - stvarno su izuzetni "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano169
  • Pregledi tokom meseca160
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • trešnje - 400 g
  • jaja - 4 komada
  • sveže mleko - 240 ml
  • šećer - 100 g
  • brašno - 100 g
  • maslac - 2 supene kašike, rastopljen
  • so - 1 prstohvat
  • vanila - 1/2 supene kašike, esencija
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaja sa šećerom i prstohvatom soli, u smesu dodajemo sveže mleko i rastopljen maslac.

Ponovo dobro umutimo i sipamo brašno.

Kad dobijemo umućenu smesu, sipamo i vanilu.

Sipamo gotovu smesu na poređane trešnje, koje smo oprali i očistili od koštica.

Pečemo na 160 stepeni dok ne bude gotovo.

Posipamo šećerom u prahu.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija