Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni Kolač»Francuski desert sa trešnjama

Francuski desert sa trešnjama

Galya NikolovaGalya Nikolova
Kuvar
1012856938
Francuski desert sa trešnjama
Fotografije: Galya Nikolova
1 / 2
29/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Sve što ste čuli o francuskim desertima je istina - stvarno su izuzetni"

Potrebni sastojci

  • trešnje - 400 g
  • jaja - 4 komada
  • sveže mleko - 240 ml
  • šećer - 100 g
  • brašno - 100 g
  • maslac - 2 supene kašike, rastopljen
  • so - 1 prstohvat
  • vanila - 1/2 supene kašike, esencija
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaja sa šećerom i prstohvatom soli, u smesu dodajemo sveže mleko i rastopljen maslac.

Ponovo dobro umutimo i sipamo brašno.

Kad dobijemo umućenu smesu, sipamo i vanilu.

Sipamo gotovu smesu na poređane trešnje, koje smo oprali i očistili od koštica.

Pečemo na 160 stepeni dok ne bude gotovo.

Posipamo šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: