Pohovana svinjska džigerica sa svežim mlekom

30/06/2018
"Tajna sočne džigerice je otkrivena, zato da se počastimo jednim pivom i da probamo kako je ispala ova pohovana džigerica sa svežim mlekom "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano48
  • Pregledi tokom meseca38
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska džgerica - 400 g
  • sveže mleko - 400 ml
  • za pohovanje
  • brašno - 2 - 3 supene kašike, belo
  • jaja - 1 komad
  • pivo - 60 ml
  • brašno - belo, da se uvalja
  • biber
  • kumin
  • so
  • kukuruzno brašno - da se uvalja
* merne jedinice

Način pripreme

Operite džigericu i očistite je od krvnih sudova. Isecite na krupnije komade i prelijte svežim mlekom (mleko treba da je pokriva). Mleko treba da bude hladno.

Ostavite džigericu da odstoji u svežem mleku 1-2 sata na hladnom. Kad džigerica odstoji potrebno vreme, ocedite dobro tako što stavite u đevđir.

Umutite jaja sa pivom i belim brašnom. Lepo umutite. Nemojte stavljati so.

U drugoj posudi pomešajte kukuruzno brašno sa malo soli, bibera i kumina.

Pripremite i treću posudu, samo sa belim brašnom.

Potopite komade džigerice prvo u čisto belo brašno, nakon toga u smesu za pohovanje - od jaja, piva i belog brašna, i na kraju u kukuruzno brašno sa začinima. Pržite u ugrejanoj masti dok ne dobije zlatnu boju).

Pazite, zato što prska. Izvadite ih na ubrus da se ocedi višak masti.

Servirajte na svežoj zelenoj salati i sa posudicom mlečnog topinga.

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija