Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Tikvice u Rerni»Prolećne punjene tikvice

Prolećne punjene tikvice

Ralitsa GeorgievaRalitsa Georgieva
Početnik
41201
Prolećne punjene tikvice
Fotografije: Ralitsa Georgieva
1 / 4
30/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Proleće dolazi sa mirisom ukusnih punjenih tikvica, bar kod nas"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada
  • mleveno meso - 300 g
  • kačkavalj - 100 g
  • mladi luk - 2 komada
  • mladi beli luk - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • peršun - 1/2 veze, svež
  • biber - 3 prstohvata, mleven
  • aleva paprika - 3 prstohvata, mleven
  • so - 3 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo operemo tikvice i isečemo ih na dve polovine. Izvadimo unutrašnjost kašikom, poslimo i poređamo u odggovarajući pleh. Nakon toga sitno isečemo luk, beli luk, šargarepu, peršun, mirođiju i nadev od tikvica.

Za nadev stavljamo šerpu na vatru sa malo ulja, dodajemo luk, beli luk, šargarepu i stavljamo poklopac na šerpu dok se dinsta.

Posle dodajemo mleveno meso, a kasnije nadev od tikvica. Od tikvica se odvaja voda koja treba da ispari. Kad se nadev dovoljno zgusne, skidamo ga sa vatre i začinimo solju, biberom i alevom paprikom, dodajmo peršun i mirođiju.

Gotov nadev rasporedimo u tikvice i stavljamo malo vode u pleh. Stavljamo ih mu rernu u početku u jakoj rerni dok ne provri, a posle smanjujemo da se krčkaju dok voda ne ispari.

Kad vidimo da su dobro pečee, vadimo ih iz rerne i dok su još tople izrendamo kačkavalj, serviramo posute sa malo mirođije.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: