Svinjetina sa krompirom, graškom i šargarepom

30/06/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Kako god gledate, probaćete, a sipaćete još jednom "
Priprema40 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano97
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjski file - 400 g
  • krompir - 700 g
  • grašak - 200 g, miks sa šargarepom
  • luk - 1 glavica, sušeni
  • paradajz pire - 4 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • čubar - 2 prstohvata
  • ulje - 3 kašike
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi zagrejte ulje, sipajte sitno iseckan luk i meso, koje ste isekli na komadiće. Pržite dok meso ne pobeli.

Dodajte oguljeni i isečen krompir. Promešajte i posolite, pa onda i pobiberite.

Dodajte paradajz pire i alevu papriku, sipajte toplu vodu, da ogrezne, a onda i miks od grška i šargarepe.

Kuvajte na umerenoj vatri dok meso ne bude gotovo. Posipajte čubar.

Ako je retko, kaša se može zgusnuti sa 1 kašikom brašna, razmućenom sa malo vode.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti