Ukusan grčki šnjur

01/07/2018
"Zatvorite oči, probajte grčki šnjur i skoro ćete moći da osetite prohladni dah Mediterana "
Priprema20 min.
Kuvanje14 min.
Ukupno34 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano27
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • grčki šnjur - 6 komada (svaka riba po oko 150 g)
  • sucokretovo ulje - 12 supenih kašika
  • biber - po ukusu
  • limun - 2 komada
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Šnjur treba da bude sveže upecan - oči treba da budu bistre, škrge jarko crvena i riba treba da mirše na more.

Kako kažu ribolovci Riba ima sedam cenjenh kvaliteta i sa svakim satom koji prođe, ona gubi po jedan od njih!

Ribu perite tekućom, hladnom vodom, očistite škrge i unutrašnjost, ostavite glavu i ponovo dobro operite tekućom hladnom vodom. PAZITE prilikom čišćenja oštrih kostiju koje su skrivene tačno kod analnog otvora, zato što su mnogo oštre i mogu vas povrediti.

Posolite spolja i iznutra, nemojte zabraviti i glavu. Stavite u pleh i stavite na kratko u frižider, poželjno je da ribe budu pod naklonom sa glavama na dole, da se cede.

Nakon što odstoje oko 30 minuta, lepo ih ocedite i svaku ribu stavite na široko parče aluminijumske folije. Pospite biberom, suncokretovim uljem i sokom od limuna spolja i iznnutra. Foliju uvijte čvrsto u paketić.

Paketiće sa ribom pecite na dobro ugrejanom roštilju oko 6-7 minuta sa svake strane.

Lepo je da grčki šnjur servirate u tanjirima zajedno sa folijom.

Ukrasite kriškom limuna i ružice od šargarepe, marinirane u soku od limuna.

Za ukras izaberite zeleni začin po vašem ukusu - peršun, mirođiju, bosiljak, ruzmarin.

Prijatno i živeli!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti