Mladi krompir na grčki način sa pilećim mesom

01/07/2018
"Ukusno i jednostavno - savršeno pileće meso sa mladim krompirom na grčki način "
Priprema12 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno72 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano197
  • Pregledi tokom meseca196
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • mladi krompir - 1 kg
  • pileći bataci - 3 komad, ne mnogo krupni
  • limun - 1 komad
  • origano - 2 kašičice, suv
  • maslinovo ulje - 7 - 8 supenih kašika
  • morska so - krupnije samlevena, po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Ako je krompir sitan nemojte ga ljuštiti, nego ga samo operite lepo tekućom vodom sa hrapavim delom sundjera i ostavite ih cele. Ako su krupniji, oljuštite ih i isecite na četvrtine.

Pileće batake očistite, operite i ocedite. Popite solju, biberom, origanom i kuminom.

Krompir prebacite u pleh za pečenje. Posolite po ukusu, pospite biberom, krupnije samlevenom morskom solju, origanom, sokom od jednog limuna i nekoliko supenih kašika maslinovog ulja.

Lepo promešajte krompir da se začini i ravnomerno rasporedite po dnu pleha. Dodajte i pileće batake, napravite ih gnezdo u krompiru.

Sipajte malo vode, koliko da pokrije krompir do pola.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok voda iz pleha ne ispari, krompir ostane samo na masti i bataci dobiju zlatnobraon boju.

Servirajte odmah, po želji obilno pospite peršunom ili mirođijom.

Nemojte zaboraviti uzo!

Prijatno i živeli!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija