Ćevapčići

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141112k136
Ćevapčići
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
01/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
20
"Simpatični ćevapčići, da ih pojedete u jednom zalogaju"

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 glavica, crveni
  • beli luk - 1 čen
  • voda - 50 ml, gazirana
  • biber - 1/2 kašičice
  • kumin - 1/2 kašičice, mleven
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • ulje - 1 supena kašika
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite mleveno meso u duboku posudu. Dodajte alevu papriku, biber, ulje, kumin, prašak za pecivo, gaziranu vodu i so.

Sitno isecite ili sameljite u blenderu crveni luk i beli luk. Dodajte u mleveno meso. Mesite oko 20 minuta.

Ostavite mleveno meso u frižideru oko 30 minuta.

Kad bude gotovo, oblikujte ćevapčiće dužine oko 10 cm i debljine oko 1.5 cm. Ćevapčići će se saviti kad se ispeku, tako da imajte to u vidu kada ih oblikujete.

Poređajte ih u namazan tanjir i pokrijte folijom. Stavite u frižider na jednu noć.

Pecite ih na namazanom i ugrejanom roštilju.

Pecite ih kratko (oko 7 minuta po strani) da bi sačuvali sočnost.

Po želji možete staviti ljutu alevu papriku u mleveno meso.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: