Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Rebarca»Rebra sa graškom i krompirom u rerni

Rebra sa graškom i krompirom u rerni

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2117k396
Rebra sa graškom i krompirom u rerni
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 6
02/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Rebra u prijatnom društvu - to je predlog za jelo, koje ne možete tek tako odbiti"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1 kg
  • grašak - 300 g
  • krompir - 3 - 4 komada
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz - 1/2 tegle
  • so - 1 kašika
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju prodinstajte rebra sa uljem. Očistite luk i krompir, luk sitno iseckajte, a krompir na krupnije komadiće.

Šargarepu iseckajte na kolutiće. Dodajte ih rebrima, kao i paradajz iz konzerve i alevu papriku.

Posolite i posipajte biber preko.

Prebacite u tavu i pecite u rerni dok ne budu gotova. Pri serviranju posipajte preko sitno iseckan peršun.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: