Klasičan turski doner

02/07/2018
"Kada jednom budete probali, više nikada nećete pogledati drugi - pogledajte kako se prirema najukusniji turski doner kod kuće "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano82
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 500 g, bez kostiju, očišćene od buta
  • za marinadu
  • kiselo mleko - 200 g
  • beli luk - 1 kašičica
  • korijander - 1 kašičica, u prahu
  • kumin - 2 kašičice
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • luk - 1 kašičica, u prahu
  • paradjz pire - 1 kašičica
  • so - 2 kašičice
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • za serviranje
  • libanske tortilje - 4 - 5 komada, male
  • paradajz - isečen na tanke komade
  • prženi krompir
  • sos
  • kiselo mleko - 4 supene kašike
  • majonez - 4 supene kašike
  • beli luk - 1 čen
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite pleh prema dužini ražnjića tako da kad stavite na ivicu pleha meso da vidi iznad dna pleha.

Prethodno 24 sata marinirajte pileće meso, pomešajte kiselo mleko sa svim začinima i lepo uvaljajte meso.

Poklopite posudu folijom i držite u frižideru. Kad bude gotovo, nabodite meso na dva uporedna ražnjića. Stavite ih na prethodno odabran pleh, uvijen folijom.

Pecite u rerni oko 30-40 minuta na 180 stepeni.

U međuvremenu pripremite sos od kiselog mleka, prženih krompira i paradajza.

Izvadite piletinu i isecite na na male, duge štapiće. Ugejte malo tortilje, napunite ih piletinom, krompirom i paradajzom.

Pospite sosom od kiselog mleka, uvijte i servirajte.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti