Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pečeno Pile»Pile sa graškom, pečurkama i povrćem

Pile sa graškom, pečurkama i povrćem

ZoriZori
Guru
7292375k214
Pile sa graškom, pečurkama i povrćem
Fotografije: Zori
1 / 5
02/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
6
"Omiljeno pile sa graškom, koje nam nikad neće dosaditi da jedemo"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad (1.5 kg)
  • pečurke - 200 g, cele, sterilizovane, sitne
  • grašak - 450 g, zamrznute
  • mladi luk - 1 veza ili 2 glavice crnog
  • mladi beli luk - 2 struka ili 4 čena starog
  • šargarepa - 1 - 2 komada
  • ulje - 8 supenih kašika
  • paradajz pire - 3 supene kašike
  • čubar - 2 - 3 prstohvata
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • biber
  • kumin
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pile hladnom vodom, očistite ga od peruški i natrljajte solju, biberom, kuminom, alevom paprikom i čubrom.

Mladi luk i beli luk očistite, krupnije isecite i propržite u tiganju sa uljem. U njih dodajte 1-2 iiseckane šargarepe, pečurke, oceđen sok (sok sačuvajte), i nakon nekoliko minuta dodajte grašak.

Začinite sa 2-3 prstohvata čubra, solju, kuminim, biberom i sipajte sok od pečuraka, dodajte i paradajz pire.

Pile stavite na dno namazane glinene đuvečare i oko nje sipajte povrće. Sipajte malo ulja odozgo.

Pecite oko 1 i 25 minuta na umernoj temperaturi (180-200 stepeni) na donjem delu rerne.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: