Ikra
Riba i Morski Plodovi

Ikra

0

Zajedno sa tartufima, kavijar ima reputaciju jedne od najskupljih namirnica. Kavijar se smatra najmoćnijim afrodizijakom. Vrste kavijara. Recepti za kavijar.

1

Riba i Morski Plodovi

Riba i morski plodovi sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta ribe i morskih plodova.
Riba i Morski Plodovi - Beli amurRiba i Morski Plodovi

Beli amur

15.06.20170

Beli amur je odlična riba za pohovanje, kuvanje, prženje, čak i za želiranje. Mogu da se spremaju i ražnjići.

Riba i Morski Plodovi - PalamidaRiba i Morski Plodovi

Palamida

14.06.20170

Palamida je među omiljenim ribama ljubitelja morske hrane. Palamida se može konzumirati marinirana, pečena na roštilju, sušena ili pržena. Prilikom pripremanja palamide treba da se poštuju neka uputstva.

Riba i Morski Plodovi - OradaRiba i Morski Plodovi

Orada

26.05.20170

Orada je riba belog, nežnog i suvog mesa. Ona može da se kuva na pari, da se peče u rerni u foliji ili u pergamentu, da se marinira. Orada je tipična riba sa mediteransku kuhinju.

Riba i Morski Plodovi - ŠkampiRiba i Morski Plodovi

Škampi

10.05.20170

Škampi su najpoznatija morska hrana. Kao većina morskih plodova, škampi su korisna i veoma hranljiva namirnica. Kulinarska upotreba škampi. Sastav škampi.

Riba i Morski Plodovi - Surimi ŠtapićiRiba i Morski Plodovi

Surimi Štapići

05.05.20170

Surimi štapići su surogatni proizvod savremene prehrambene industrije. Iako se nazivaju i šapići od raka, u njima uopšte nema mesa od raka. Surimi štapići se prave od fileta bele ribe, nazvane surimi.

Riba i Morski Plodovi - BrancinRiba i Morski Plodovi

Brancin

03.05.20170

Brancin, drugačije nazivan i morski vuk, je morska riba grabljivica uskog tela i duguljastog tela srebrne boje. LMrancin je jedna od najukusnijih morskih riba. Brancin je pogodan za kuvanje na pari, pečenje na roštilju ili u foliji.

Riba i Morski Plodovi - Losos PastrmkaRiba i Morski Plodovi

Losos Pastrmka

30.03.20170

Losos pastrmka je hibridna vrsta ribe, plod dugogodišnjeg istraživanja ekipe jugoslovenskih naučnika-genetičara. Losos pastrmka je veoma korisna za zdravlje. Losos pastrmka je tipični predstavnik masnijih riba.

Riba i Morski Plodovi - HobotnicaRiba i Morski Plodovi

Hobotnica

11.03.20170

Oktopod ili hobotnica je mekušac koji ima osam pipaka i spljošteno telo. Hobortnica sadrži mnogo korisnih vitamina i materija. Priprema se kuvanjem, pečenjem, mariniranjem.

Riba i Morski Plodovi - TunaRiba i Morski Plodovi

Tuna

09.03.20170

Ljudi se naslađuju tunjevinom od davnina. Koristno delovanje tune na naše zdravlje. Izbor i čuvanje tune.

Riba i Morski Plodovi - LososRiba i Morski Plodovi

Losos

09.03.20170

Losos je jedna od najpoznatijih najcenjenijih riba u svetu. Losos je specijalitet, koji je i veoma ukusan i veoma zdrav. Losos sadrži veliku količinu omega-3 masnih kiselina.

Riba i Morski Plodovi - HaringaRiba i Morski Plodovi

Haringa

03.03.20170

Haringa ima masno i ukusno meso, koje može da se konzumira u svežem stanju, usoljeno, dimljeno ili u konzervama. Haringa je veoma poštovana u Švedskoj, gde se služenje kao predjelo smatra svetogrđem. Haringa je izuzetno korisna zimska namirnica.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne