Štuka
Riba i Morski Plodovi

Štuka

0

Štuka se odlično kombinuje sa mirođijom, pavlakom, limunom u lukom. U nekim zemljama je kombinuju sa kiselim kupusom. Možete da obogatite ukus mesa pikantnim sosovima i začinima.

1

Riba i Morski Plodovi

Riba i morski plodovi sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta ribe i morskih plodova.
Riba i Morski Plodovi - KarašRiba i Morski Plodovi

Karaš

08.08.20170

Karaš /Carassius/ predstavlja rod slatkovodnih riba. Karaš sadrži korisne vitamine kao što su A, B, C, D i E. Karaš je isto tako izvor bakra, cinka, mangana, joda i td.

Riba i Morski Plodovi - OslićRiba i Morski Plodovi

Oslić

07.08.20170

Oslić odgovara za pripremanje svih tradicionalnih načina pripreme ribe: za pohovanje, pečenje u rerni, kuvanje ili prženje. Oslić se odlično kombinuje sa paradajzom i paradajz sosom. Meso oslića ima malo masti.

Riba i Morski Plodovi - SardelaRiba i Morski Plodovi

Sardela

03.08.20170

Sardela je nezamenjivi deo salata, sendviča, pica, supa, čorbi, testenina, rižota i td. Sardela se dobro kombinuje sa maslinama i sosevima. Vrste sardele.

Riba i Morski Plodovi - LangustRiba i Morski Plodovi

Langust

02.08.20170

Langust je vrsta raka, malik jastogu. Od langusta se konzumira meso sa trbuha i repa, i smatra se delikatesom. Langust dostiže dužino do 60 cm, a težina im je oko 3 kg.

Riba i Morski Plodovi - IverakRiba i Morski Plodovi

Iverak

31.07.20170

Iverak (Psetta maxima) je spljoštena riba, čije se oči nalaze sa gornje strane. Ima veoma specifičan oblik - spljoštena i asimetričan oblik u obliku romba.

Riba i Morski Plodovi - PangazijusRiba i Morski Plodovi

Pangazijus

29.07.20170

Pangazijus je riba koja se dosta kupuje, zbog relativno niske cene. Prema rečima nekih eksperata, pangazijus je jedna od najprljavijih riba na svetu. U prodavnicama se može naći filetiran i zamrznut.

Riba i Morski Plodovi - JesetraRiba i Morski Plodovi

Jesetra

24.07.20170

Jesetra riba sa puno kostiju, a veći deo skeleta je sa hrskavicom. Druga osobina jesetre je da po dužini tela ima pet redova koštanih pločica. Mesi jesetre je izvor glutaminske kiseline.

Riba i Morski Plodovi - ŠnjurRiba i Morski Plodovi

Šnjur

24.07.20170

Šnjur je ne samo ukusna hranljiva namirnica, već i vredan izvor značajnih sastojaka. Od njega dobijamo kalcijum, bakar, mangan, jod, fosfor, kobalt, gvožđe, natrijum, kalijum, omega-3 masne kiseline i td.

Riba i Morski Plodovi - JastogRiba i Morski Plodovi

Jastog

24.07.20170

Jastozi spadaju u morske plodove, veoma su cenjeni zbog svog ukusa širom sveta. Jastoj je veoma cenjena roba i njegova populacija se striktno prati. Kulinarska upotreba jastoga.

Riba i Morski Plodovi - TolstolobikRiba i Morski Plodovi

Tolstolobik

22.07.20170

Konzumiranje tolstolobika pomaže u sprečavanju problema sa srcem i krvnim sudovima i čuva od onkoloških oboljenja. Tolstolobik je ukusan i pohovan, pečen na roštilju, u obliku ražnjića ili fileta. Meso tolstolobika je belo.

Riba i Morski Plodovi - ŠaranRiba i Morski Plodovi

Šaran

22.07.20170

Šaran je slatkovodna riba, jedna od najrasprostranjenijih u svetu. Kod nas se šaran po tradiciji priprema za Nikoljdan. Šaran je masna riba i izvor korisnih nezasićenih masnih kiselana Omega-3.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne