Škampi
Riba i Morski Plodovi

Škampi

0

Škampi su najpoznatija morska hrana. Kao većina morskih plodova, škampi su korisna i veoma hranljiva namirnica. Kulinarska upotreba škampi. Sastav škampi.

1

Riba i Morski Plodovi

Riba i morski plodovi sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta ribe i morskih plodova.
Riba i Morski Plodovi - Surimi ŠtapićiRiba i Morski Plodovi

Surimi Štapići

05.05.20170

Surimi štapići su surogatni proizvod savremene prehrambene industrije. Iako se nazivaju i šapići od raka, u njima uopšte nema mesa od raka. Surimi štapići se prave od fileta bele ribe, nazvane surimi.

Riba i Morski Plodovi - BrancinRiba i Morski Plodovi

Brancin

03.05.20170

Brancin, drugačije nazivan i morski vuk, je morska riba grabljivica uskog tela i duguljastog tela srebrne boje. LMrancin je jedna od najukusnijih morskih riba. Brancin je pogodan za kuvanje na pari, pečenje na roštilju ili u foliji.

Riba i Morski Plodovi - Losos PastrmkaRiba i Morski Plodovi

Losos Pastrmka

30.03.20170

Losos pastrmka je hibridna vrsta ribe, plod dugogodišnjeg istraživanja ekipe jugoslovenskih naučnika-genetičara. Losos pastrmka je veoma korisna za zdravlje. Losos pastrmka je tipični predstavnik masnijih riba.

Riba i Morski Plodovi - HobotnicaRiba i Morski Plodovi

Hobotnica

11.03.20170

Oktopod ili hobotnica je mekušac koji ima osam pipaka i spljošteno telo. Hobortnica sadrži mnogo korisnih vitamina i materija. Priprema se kuvanjem, pečenjem, mariniranjem.

Riba i Morski Plodovi - TunaRiba i Morski Plodovi

Tuna

09.03.20170

Ljudi se naslađuju tunjevinom od davnina. Koristno delovanje tune na naše zdravlje. Izbor i čuvanje tune.

Riba i Morski Plodovi - LososRiba i Morski Plodovi

Losos

09.03.20170

Losos je jedna od najpoznatijih najcenjenijih riba u svetu. Losos je specijalitet, koji je i veoma ukusan i veoma zdrav. Losos sadrži veliku količinu omega-3 masnih kiselina.

Riba i Morski Plodovi - HaringaRiba i Morski Plodovi

Haringa

03.03.20170

Haringa ima masno i ukusno meso, koje može da se konzumira u svežem stanju, usoljeno, dimljeno ili u konzervama. Haringa je veoma poštovana u Švedskoj, gde se služenje kao predjelo smatra svetogrđem. Haringa je izuzetno korisna zimska namirnica.