Bonapeti.rs»Saveti»Kako se začinjuju šnicle?

Kako se začinjuju šnicle?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Glavni urednik
1215
Kako se začinjuju šnicle?

Dobro pripremljene šnicle, servirane sa odgovarajućim prilogom su pravi užitak za nepce, kome mali broj ljubitelja specijaliteta od mesa mogu da odole. Da biste napravili lepe šnicle, bez obzira na to da li su od jagnjećeg, svinjskog ili telećeg mesa, one treba da budu lepo začinjene.

Prvo što treba da uradite, je da istucate šnicle. Najčešće pripremane su svinjske šnicle, zbog toga ćemo im obratiti posebnu pažnju. Posolite ih i utrljajte crni biber. Ostavite ih da odstoje u frižideru 1-2 sata, a za bolji ukus možete da stavite režnjeve luka između šnicli. Šniclama možete dodati začine kao što su origano, majčina dušica, kumin, ruzmarin, bosiljak, majoran, estragon. Da ipak osetite ukus mesa, nije lepo da korstite puno začina.

Začinjene šnicle se peku u rerni ili na gril tiganju. Možete ih zaliti sa malo vina i ulja. Beli luk takođe dobro dopunjuje ukus šnicli. Osim belog luka i bibera, na šnicle možete utrljati i soja sos.

Šnicle su najukusnije, kada se mariniraju. Jedna veoma uspešna marinada uključuje beli luk, soja sos, biber, sok od limuna, kumin, peršun i ulje. Šnicle možete začiniti i čubrom. Ako ste ljubitelj egzotičnih ukusa, možete ih marinirati kurkumom, muskatnim oraščićem, biberom, maslinovim uljem i limunovom travom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji