Kadaif je jedan od omiljenih deserata sa sirupom, naročito onim damama, koje ne smatraju da po svaku cenu treba da nose S veličinu garderobe. Ovaj neverovatno ukusan orijentalni slatkiš se topi u ustima i donosi zadovoljstvo, koje se ni sa či ne može uporediti.
Tajna ukusnog kadaifa je u prelivanju sirupom. Sirup za kadaif ne treba da bude ni previše težak, ni nedovoljno sladak, treba da bude aromatičan i svež.
Za pripremanje jedne veće tepsije sa kadaifom trebaće vam i veća količina sirupa. Tačna proporcija je 1300 ml vode, 500 g šećera, 1 štapić cimeta, 1 vanila i narendana kora od jednog limuna.
Šečer i voda se promešaju, Smesa se stavi da provri, ostavi se da vri 3-4 minuta na tihoj vatri, nakon čega se dodaju kora od limuna, vanila i cimet. Kuva se još 3-4 minuta i skida se sa vatre. Pravilo je da se vrelim sirupom prelije već ohlađeni pečeni kadaif, nakon čega ga treba ostaviti bar 6-8 sati da upije sirup.