Bonapeti.rs»Saveti»Kako da napravimo sirup za kadaif?

Kako da napravimo sirup za kadaif?

MarianeMariane
Džedaj
1460870
Kako da napravimo sirup za kadaif?

Kadaif je jedan od omiljenih deserata sa sirupom, naročito onim damama, koje ne smatraju da po svaku cenu treba da nose S veličinu garderobe. Ovaj neverovatno ukusan orijentalni slatkiš se topi u ustima i donosi zadovoljstvo, koje se ni sa či ne može uporediti.

Tajna ukusnog kadaifa je u prelivanju sirupom. Sirup za kadaif ne treba da bude ni previše težak, ni nedovoljno sladak, treba da bude aromatičan i svež.

Za pripremanje jedne veće tepsije sa kadaifom trebaće vam i veća količina sirupa. Tačna proporcija je 1300 ml vode, 500 g šećera, 1 štapić cimeta, 1 vanila i narendana kora od jednog limuna.

Šečer i voda se promešaju, Smesa se stavi da provri, ostavi se da vri 3-4 minuta na tihoj vatri, nakon čega se dodaju kora od limuna, vanila i cimet. Kuva se još 3-4 minuta i skida se sa vatre. Pravilo je da se vrelim sirupom prelije već ohlađeni pečeni kadaif, nakon čega ga treba ostaviti bar 6-8 sati da upije sirup.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji