Bonapeti.rs»Saveti»Kako da blanširamo pečurke?

Kako da blanširamo pečurke?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Glavni urednik
1215
Kako da blanširamo pečurke?

Blanširanje je proces u kulinarstvu tokom kojeg se radi prethodna termička obrada namirnica - povrća, voća i pečuraka. Cilj blanširanja je poboljšavanje kvaliteta namirnica, koje se kasnije mogu koristiti u daljem pripremanju hrane, ali i za konzerviranje.

Blanširanje pečuraka je veoma lako. Prvo treba da na ringli ugrejete vodu u koju ste stavili malo soli i po želji malo sirćeta. Kada voda provri spuštate u nju prethodno očišćene i nasečene pečurke i držite ih tamo oko minut ili dva.

Nakon toga izvadite pečurke rešetkastom kašikom i potopite ih u hladnu vodu, kako bi prekinuli proces kuvanja. Kada su blanširane, pečurke možete upotrebiti za njihovu namenu - kuvanje ili konzerviranje.

Uzmite u obzir da nije previše preporučljivo da konzervirate pečurke, jer čak i ako su jestive u sebi sadrže bakterije i ako ih niste oprali ili zatvorili dobro u tegle, postoji mogućnost da imate probleme. Ako ste ipak rešili da ih konzervirate, obavezno ih pre toga blanširajte.

Pogledajte i ove ukusne recepte sa pečurkama - Pečene pečurke sa žitom, Punjene pečurke sa pavlakom i pirinčem i Predjelo od punjenih pečuraka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji